Ciclisme

Contador i Froome aprofiten el vent per distanciar-se dels rivals en la segona etapa del Tour de França

Alberto Contador i Chris Froome han estat més hàbils en la segona etapa del Tour. Quan el grup s'ha tallat pel vent, ells han entrat amb els primers, robant 1 minut i 24 segons a la resta d'aspirants a la victòria final

Daniel AlentoActualitzat

En les primeres etapes del Tour de França no es pot guanyar la cursa, però sí perdre-la. Vincenzo Nibali (Astana), Nairo Quintana (Movistar), Thibaud Pinot (FDJ) i Joaquim "Purito" Rodríguez (Katusha) tindran feina per evitar que aquesta frase es faci realitat en el seu cas després de cedir gairebé 1 minut i mig respecte Alberto Contador (Tinkoff) i Chris Froome (Sky).

La segona etapa del Tour de França entre les localitats holandeses d'Utrecht i Zelande, de 166 quilòmetres, ha vist el primer canvi de líder de la present edició de la cursa. El suís Fabian Cancellara (Trek) ha pres el mallot groc a Rohan Dennis (BMC). El recorregut de diumenge era totalment pla, però la pluja durant els primers quilòmetres i el vent l'han endurit.

Precisament el vent, a 55 quilòmetres de meta, ha propiciat la fragmentació del gran grup. Alberto Contador i Chris Froome, més atents, s'han trobat al davant. Al darrere hi havia Nairo Quintana, Thibaud Pinot i el "Purito" Rodríguez, mentre que en un grup intermedi rodaven el líder Rohan Dennis i un altre dels favorits, Vincenzo Nibali.

Els dos grups del darrere han unit forces, però no han aconseguit capturar el capdavanter. Els principals velocistes volien lluitar pel triomf, i els seus equips no estaven disposats a deixar-se agafar. Finalment, el més ràpid a l'esprint ha estat Andrei Greipel (Lotto-Soudal), al davant de Peter Sagan (Tinkoff), Fabian Cancellara i Mark Cavendish (Etixx).

Al darrera, el català Albert Losada (Katiuixa) ha caigut, però ha acabat l'etapa sense problemes. La diferència final dels perseguidors respecte al cap de cursa ha estat d'1 minut i 24 segons. Cancellara, gràcies a les bonificacions, lidera la general al davant d'un Tony Martin (Etixx) que també ha entrat amb el primer grup.

Dilluns, el Tour passarà a Bèlgica, amb la tercera etapa de 159 quilòmetres que surt d'Anvers i acaba al mur d'Huy, un port de tercera categoria curt i explosiu. El tram final de l'etapa serà complicat, amb 3 cotes de quarta categoria i carreteres estretes. Un altre dia de nervis en el gran grup.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut