Rohan Dennis rodant pels carrers d'Utrecht (EFE)
Rohan Dennis rodant pels carrers d'Utrecht (EFE)
Ciclisme

Rohan Dennis bat Tony Martin i Fabian Cancellara en la contrarellotge que ha obert el Tour de França

L'australià Rohan Dennis serà el primer portador del jersei de líder del Tour de França del 2015 després de superar en la primera etapa contrarellotge Tony Martin i Fabian Cancellara

Daniel AlentoActualitzat

El ciclista del BMC Rohan Dennis serà el primer líder de l'edició del 2015 del Tour de França gràcies al seu triomf amb un temps de 14 minuts i 56 segons en la primera de les 21 etapes de la cursa, la contrarellotge de 13,8 quilòmetres pels carrers de la ciutat holandesa d'Utrecht.

L'australià de 25 anys ha establert un nou rècord de velocitat mitjana individual en una etapa de la cursa francesa, amb un registre de 55,466 quilòmetres per hora. L'explusmarquista de l'hora (va establir la marca mundial el 8 de febrer d'aquest any, però el 2 de maig Alex Dowsett la va millorar) ha batut dos grans especialistes en la contrarellotge, l'alemany de 30 anys Tony Martin (Etixx, a 5 segons del guanyador) i el suís de 34 anys Fabian Cancellara (Trek, a 6 segons de Dennis).

Aquesta primera etapa no ha servit per marcar grans distàncies entre els homes forts de cara a la victòria final a París. Vincenzo Nibali (Astana) ha estat el millor dels quatre favorits amb una marca de 15:39. A la general l'italià tindrà 7 segons d'avantatge sobre Chris Froome (Sky), 15 sobre Alberto Contador (Tinkoff) i 18 sobre Nairo Quintana (Movistar).

Pel que respecta als catalans, Albert Losada ha acabat en la posició 109 amb un temps de 16 minuts i 19 segons. El seu company del Katusha Joaquim "Purito" Rodríguez, que no destaca en la lluita contra el cronòmetre, ha caigut fins el lloc 125 amb un discret registre de 16:22. El de Parets del Vallès, que no es descarta pel triomf final, haurà de recuperar aquests 43 segons que li ha cedit a Nibali.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut