Futbol

Mor un ertzaina arran dels aldarulls provocats pels aficionats radicals de l'Spartak i l'Athletic a San Mamés

L'agent de la policia basca ha perdut la vida després de tenir un infart durant els greus enfrontaments entre seguidors ultres dels dos equips als voltants de l'estadi

Actualitzat

Un agent de l'Erzaintza, Inocencio Arias García, de 51 anys i nascut a Ermua, a Biscaia, ha mort per un infart després dels enfrontaments entre ultres en la prèvia de l'Athletic Club de Bilbao - Spartak de Moscou de la Lliga Europa a San Mamés.

Cinc persones, entre elles almenys tres aficionats radicals de l'Spartak de Moscou, han estat detingudes per l'Ertzaintza a l'esplanada del costat del camp de San Mamés durant els incidents que hi ha hagut abans del partit contra l'Athletic Club de Bilbao. Segons ha informat el Departament de Seguretat del govern basc, la policia ha fet diverses càrregues contra els radicals de l'Spartak després d'haver-se encès bengales i haver-se bolcat diversos contenidors als voltants de l'estadi.


Els aldarulls, que s'han acabat abans de les 8 del vespre, han començat quan s'esperava l'arribada dels seguidors moscovites, convocats pel club rus a Moyua. Han estat al voltant de tres-cents i s'han reunit de manera pacífica a la cèntrica plaça bilbaïna. Al cap de pocs segons han aparegut a l'esplanada exterior de l'estadi, procedents dels carrers veïns, desenes de seguidors de tots dos equips. Alguns portaven bengales i les han llançat als agents, cosa que ha provocat corredisses, bolcades de contenidors i càrregues policials sobre els esvalotadors.

Poc després dels greus incidents, el govern basc ha confirmat que l'ertzaina ha mort a l'hospital de Basurto després de tenir una aturada cardiorespiratòria.

La UEFA ha mostrat el condol per la mort d'un ertzaina durant els incidents previs al partit de la Lliga Europa entre l'Athletic de Bilbao i l'Spartak de Moscou i ha condemnat "rotundament" els fets que han passat l voltant de l'estadi de San Mamés.

"La UEFA vol fer arribar les seves més sinceres condolences a la família i companys de l'ertzaina mort i condemna rotundament els episodis violents que han passat aquesta nit a Bilbao", han explicat en un comunicat. A més, el màxim organisme del futbol europeu ha informat que es manté en contacte amb les autoritats locals "per a més informació sobre aquests incidents".

L'Athletic Club també ha fet un comunicat a través del seu compte oficial de Twitter per adreçar "el més sentit condol a la família del policia mort" i ha mostrat "un rebuig ferm a la violència generada al voltant del futbol".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut