motor

Ares Lahoz, la campiona d'autocròs, ataca els ral·lis

La pilot de Mollerussa, un mirall per a les nenes que volen córrer en cotxes, compaginarà l'Europeu d'autocròs amb els ral·lis de terra

Xavier GuillénActualitzat

El seu somriure i la seva empatia amaguen una autèntica bèstia de competició. Ares Lahoz riu i fa bona cara, és simpàtica i atenta, però quan es posa la granota els rivals tremolen, i no els falta raó. L'any 2020 es va proclamar campiona d'Espanya d'autocròs superant tots els pilots que corrien. Va ser la primera dona a aconseguir-ho. Lluny queden els temps en què només per ser dona la feien fora de la traçada quan no la podien superar. I més lluny la seva infància, en què no volia saber res dels cotxes i estava encantada amb la gimnàstica o l'hípica.

De petita s'estimava més la gimnàstica que l'automobilisme

El seu pare, Delfí Lahoz, és tot un mite en l'autocròs, campió d'Espanya 7 vegades i fabricant dels exitosos Speedcar des de la dècada dels noranta fins ara. Delfí insistia a l'Ares, però ella no en volia saber res.

Filla de Delfí Lahoz, un mite de l'autocròs

Això fins que als 15 anys es va animar i va parlar amb la seva mare Marlene per dir-li que ho volia provar. Ràpidament, Marlene va avisar el seu marit i Delfí que, encantat, va començar a posar fil a l'agulla, però el va agafar en fals. En aquell moment no tenia cap cotxe disponible, tot i que ell era el fabricant. A correcuita en va buscar un de segona mà, de la seva marca, és clar, i l'hi va donar a la seva filla.

Va ser la primera dona a ser campiona d'Espanya d'autocròs

Des d'aquell moment, l'Ares no ha parat de progressar. Aquesta temporada afronta un nou repte esportiu, el Campionat de Ral·lis de Terra, dins de la Copa Renault Clio, que compaginarà amb el Campionat d'Europa d'autocròs i la seva participació en algunes proves tipus Baja o raids. En el futur l'objectiu és fer el Dakar.

Profeta a casa seva

L'Escuderia Mollerussa ha fet créixer aquesta modalitat de l'automobilisme com ningú. El Circuit de Mollerussa és tot un referent estatal i europeu, seu de l'última prova del campionat continental l'any passat i també aquest. En aquest entorn, Ares és tota una celebritat a Mollerussa. Allà on va la reconeixen, i està molt satisfeta de ser un referent per a les noies que volen ser algun dia pilot de cotxes. Li encanten els nens; de fet, si no hagués aconseguit ser pilot, seria mestra d'escola.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut