Un jugador anglès amb la rosella vermella (Reuters)
Un jugador anglès amb la rosella vermella (Reuters)
Futbol

Anglaterra i Escòcia desafien la FIFA lluint la rosella vermella en record dels caiguts a la Primera Guerra Mundial

La FIFA els havia prohibit lluir aquest símbol en homenatge als britànics morts durant la Primera Guerra Mundial

Actualitzat

Anglaterra i Escòcia no han fet cas de les advertències de la FIFA. Aquest divendres, en el partit de la quarta jornada de la fase de classificació del Mundial de Rússia 2018, els jugadors dels dos equips han saltat a la gespa amb braçalets amb una rosella vermella, el símbol en record dels britànics caiguts a la Primera Guerra Mundial amb motiu del Dia de l'Armistici (11 novembre del 1918).

El màxim organisme del futbol mundial havia amenaçat amb sancions les dues seleccions, ja que considera que la rosella vermella és un símbol d'origen polític, exclosos segons la seva reglamentació. Els dos combinats podrien ser castigats amb una multa econòmica, o fins i tot amb la pèrdua de punts.

El derbi entre les dues seleccions ha acabat amb el triomf anglès per 3 a 0 amb els gols de cap Daniel Sturridge, Adam Lallana i Gary Cahill. Anglaterra, que rebrà la selecció espanyola el proper dimarts en un partit amistòs, lidera el grup F amb 10 punts, 2 més que una Eslovènia que ha patit per guanyar a Malta (0-1). En el tercer partit del grup Eslovàquia ha derrotat 4 a 0 Lituània.

Dues altres seleccions britàniques han decidit acatar les directrius de la FIFA. Irlanda del Nord ha jugat aquest divendres a casa contra l'Azerbaidjan, i Gal·les ho farà dissabte contra Sèrbia, amb braçalets negres però sense cap rosella estampada.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut