Séamus Coleman, de l'Everton, amb la rosella al pit en el partit d'aquest cap de setmana (Reuters)
Futbol

Les federacions anglesa i escocesa, disposades a desafiar la FIFA per recordar les víctimes de la Primera Guerra Mundial

Les dues seleccions britàniques volen portar un símbol en record de les víctimes de la Gran Guerra, tot i que l'organisme futbolístic no ho autoritza

Actualitzat

Les federacions anglesa i escocesa de futbol semblen decidides a desobeir els advertiments  de la FIFA quan les seves respectives seleccions s'enfrontin, l'11 de novembre, a Wembley, en partit de qualificació per al Mundial del 2018. Totes dues seleccions volen portarr una rosella com a símbol de record de les víctimes de la Primera Guerra Mundial. Anglaterra i Escòcia reviuran el clàssic més antic del futbol just el dia que es compliran 98 anys de l'armistici.

El símbol de la rosella és tradicional a les illes Britàniques per commemorar el final de la guerra i es mostra des de finals d'octubre fins a l'11 de novembre, però la FIFA entén que és un símbol polític i no n'autoritza l'ús.

Anglaterra i Escòcia han acordat, de moment, portar braçals negres amb una rosella pintada. També la Federació Gal·lesa ha demanat a la FIFA si pot lluir algun distintiu en el seu partit contra Sèrbia.   

La protesta ha agafat un caire polític, amb la intervenció de la primera ministra britànica, Theresa May, que va considerar "totalment escandalosa" la posició de la FIFA. "Els nostres jugadors volen homenatjar tots els que van donar la vida per la nostra seguretat", va dir la "premier" britànica, abans d'aclarir que la decisió corresponia a les federacions.  

Anar al contingut