Futbol

Alberto Garzón: "En aquest país, si et dius Messi, no entres a la presó"

El diputat d'IU ha demanat al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que comparegui per parlar de Rodrigo Rato, i li ha retret que "en aquest país, si et dius Messi, Cuatrecasas o Emilio Botín i pagues prou diners, no entres a la presó"

Alberto Garzón, durant la seva intervenció al Congrés (EFE)

El diputat d'IU i candidat a la presidència del govern espanyol, Alberto Garzón, ha demanat al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que comparegui per parlar de Rodrigo Rato, i li ha retret que "en aquest país, si et dius Messi, Cuatrecasas o Emilio Botín i pagues prou diners, no entres a la presó".

"Moltes persones diuen que són patriotes i defensores del sistema, i són els pitjors delinqüents de tots, són els que fan que no hi hagi diners per a la sanitat pública o les pensions", ha explicat Garzón en la sessió de control al govern al Congrés. "No pot ser còmplice d'això", ha afegit. "En aquest país si et dius Messi, Cuatrecasas o com qualsevol altra gran fortuna com era el senyor Emilio Botín, si pagues prou diners i negocies amb el seu Ministeri no entres a la presó, i això no és justícia, és indignitat", ha afirmat Garzón.

"Per tant, després de veure tants imputats i investigats que són dirigents públics del PP passar pel Jutjat, el cas de la Cova d'Alí Babà i els 40 lladres se'ns queda curt". Montoro ha respost a dos diputats que quan vulguin tornaran a debatre i que el govern està disposat a donar les explicacions pertinents.

Messi, imputat per presumpte frau fiscal  

L'octubre passat, un jutge de Gavà, a Barcelona, va desestimar el recurs del futbolista argentí Lionel Messi contra la imputació per tres delictes de frau fiscal perquè va l'entendre que el davanter podria saber quines eren les activitats del seu pare, Jorge Horacio Messi, que és el seu representant i qui porta la seva activitat econòmica.
   
Malgrat que el fiscal donava suport al recurs presentat per Messi perquè va entendre que no hi havia indicis de la comissió de cap delicte per part del jugador i ha demanat "el sobreseïment lliure respecte d'ell", l'advocat de l'Estat s'hi va oposar i el jutge va considerar una opinió subjectiva "que Messi estigués al marge de la gestió econòmica, contractual i tributària dels ingressos que generava", encara que fos el seu pare qui els gestionava.
   
El titular del jutjat d'instrucció número 3 de Gavà manté la imputació contra Messi, a més de contra el seu pare, per tres delictes contra la Hisenda Pública per defraudar, presumptament, 4,1 milions d'euros en les declaracions de l'Impost de la Renda de les Persones Físiques dels exercicis 2007, 2008 i 2009 i burlar la tributació dels ingressos derivats de la cessió dels drets d'imatge del jugador a través d'un entramat societari.