Espanyol

L'Espanyol tanca l'any sumant a Vallecas la primera victòria a domicili de la temporada en la Lliga (1-3)

L'Espanyol afrontarà les vacances de Nadal instal·lat en la zona tranquil·la de la classificació després de sumar, davant del Rayo Vallecano (1-3), el seu primer triomf com a visitant d'aquesta temporada en la Lliga. Sergio García ha estat decisiu una vegada més amb dos gols i una assistència

Sergio García ha fet gala del seu oportunisme en el minut 9. En una pilota penjada a l'àrea el porter Cristian Álvarez no ha controlat la seva sortida i ha xocat amb el central Tito. El davanter espanyolista ha recollit la pilota solta per marcar a porta buida el primer gol del partit.

Una boníssima combinació del Rayo ha donat als locals la seva primera gran ocasió per empatar en el minut 23, però Kiko Casilla ha aturat l'últim xut d'Álex Moreno. En el minut 30 Víctor Sánchez ha desviat amb la mà una rematada de xilena de Baptistao, però per sort per als interessos espanyolistes l'àrbitre Martínez Munuera no ho ha castigat amb penal.

En una jugada a pilota aturada, els dubtes de Cristian han donat a l'Espanyol una nova ocasió per marcar en el minut 42, però el jove Erick Bailly no ha encertat a rematar dins l'àrea petita. Però només tres minuts més tard, Baptistao ha rematat a plaer una centrada de Kakuta per empatar el partit abans del descans.

Sergio marca diferències

En la segona meitat el ritme d'ocasions ha decaigut. El Rayo buscava el gol amb més interès que l'Espanyol, però no aconseguia opcions clares per marcar tot i que la pilota pràcticament no sortia de la meitat del camp visitant. Fins que en el minut 76 Lucas Vázquez ha marcat l'1 a 2 rematant una centrada al segon pal de Sergio García.

En el minut 81 l'Espanyol s'ha quedat amb 10 jugadors quan Stuani, que havia entrat en el minut 62 per Caicedo, ha vist la segona groga en una acció en què l'exespanyolista Baena ha exagerat un contacte. L'equip de Paco Jémez ha empentat en busca novament de l'empat. En el minut 85 no han pogut resoldre una jugada embolicada dins l'àrea petita per aconseguir-ho. Però després d'uns minuts de patiment, Sergio García ha aprofitat una de les dues contres de què ha disposat en aquests minuts finals per fer el gol de la tranquil·litat en el temps de descompte.