Javier Aguirre, mentre encara era tècnic del Japó (Foto: Reuters)
Futbol

Javier Aguirre, destituït com a seleccionador del Japó

La presumpta implicació de l'exentrenador de l'Espanyol en la compra d'un partit de la Lliga espanyola, l'any 2011, ha acabat costant-li el càrrec.

Actualitzat

L'Associació de Futbol del Japó (JFA) ha acordat la destitució de Javier Aguirre com a seleccionador japonès. La presunta implicació del tècnic mexicà en la suposada compra d'un partit de la Lliga espanyola l'any 2011 ha acabat originant una crisi de confiança que ha acabat costant-li el càrrec de manera prematura.

Aguirre està implicat en una suposada compra del partit Llevant-Saragossa (1-2) de l'any 2011, que s'està investigant en l'actualitat. Aguirre era entrenador del Saragossa, que necessitava guanyar per evitar el descens. La Fiscalia sosté que ell mateix va pagar diversos jugadors del Llevant perquè es deixessin guanyar.  

"Lamentem molt que això hagi d'acabar així, però hem de donar prioritat a l'equip. Entenem que hem d'evitar el risc que aquest cas afecti l'equip a la fase de qualificació pel Mundial", ha dit Kuniya Daini, president de la JFA, a l'hora de comunicar la destitució.

L'exentrenador de l'Espanyol va assumir el càrrec de seleccionador japonès l'estiu passat, en substitució d'Alberto Zaccheroni.

A més a més, amb Aguirre el Japó va tenir una mala actuació a la Copa d'Àsia, on partia com un dels favorits i va quedar eliminat als quarts de final, el pitjor resultat en les dues últimes dècades

Anar al contingut