El tècnic mexicà, Javier Aguirre, és un dels 42 querellats per la presumpta compra del Llevant-Saragossa. (Foto: EFE)
Futbol

Anticorrupció es querella contra 42 persones per haver arreglat el partit Llevant-Saragossa de la temporada 2010-11

La fiscalia ha presentat una querella davant el jutjat degà de València contra 42 persones per haver arreglat presumptament aquest partit jugat el 21 de maig del 2011. Entre els querellats hi ha els actuals jugadors de l'Espanyol Christian Stuani i Felipe Caicedo i l'extècnic blanc-i-blau Javier Aguirre

Actualitzat

La Fiscalia Anticorrupció ha presentat una querella davant el jutjat degà de València contra 42 persones per haver arreglat presumptament el partit de Lliga Llevant-Saragossa, jugat el 21 de maig de 2011. La querella es formula inicialment per un possible delicte de frau esportiu previst en l'art. 286 bis 4 del Codi Penal.

Entre els imputats hi ha el club Reial Saragossa, el seu expresident Agapito Iglesias, el mexicà Javier Aguirre, extècnic de l'equip aragonès en aquell partit, i 18 jugadors, entre els quals hi ha Gabi, actual capità de l'Atlètic de Madrid o Ander Herrera, ara a les files del Manchester United, mentre que per part del Llevant els querellats són divuit jugadors, entre ells els futbolistes de l'Espanyol Christian Stuani i Felipe Caicedo.

El fiscal argumenta que els aragonesos haurien donat 965.000 euros als futbolistes del Llevant perquè es deixessin guanyar. L'acusació és de presumpte delicte de frau esportiu, que segons el Codi Penal comporta pena de presó d'entre 6 mesos i quatre anys, i inhabilitació d'1 a 6 anys, a més de la multa pertinent.

Anar al contingut