Una onada de calor allarga les vacances escolars al Japó

Néstor GómezActualitzat

S'ajorna una setmana l'inici del curs escolar de primària i secundària al sud del Japó per la calor intensa, ja que es fregaran els 40 ºC durant els propers dies.

El Ministeri d'Educació ha comunicat a les escoles del sud del país que es retarda el començament de les classes per protegir els alumnes de les altes temperatures, que superaran els 35 ºC. Les vacances d'estiu acabaven aquest cap de setmana i les classes començaven dilluns, 27 d'agost, però la intensa calor que afecta el Japó ha fet que 90 escoles de sis ciutats del sud del país hagin retardat l'inici escolar fins al 3 de setembre i, que prevegin fins i tot escurçar l'horari si escau.

Aquesta mesura afecta poc més del 50% de les escoles públiques de primària i secundària que no disposen d'aire condicionat, i vol prevenir que es donin casos de cops de calor entre els alumnes. Només a la ciutat de Nakama, 10 escoles han retardat la cerimònia de començament de les classes, mentre que a Kitakyushu el 90% de les escoles disposen d'aire condicionat i han iniciat el curs amb total normalitat.

Aquesta no és pas la primera onada de calor d'aquest estiu. La darrera va ser al juliol, amb temperatures rècord superiors als 40 graus, i va provocar la mort de 65 persones.

Anar al contingut