Sol i calor de ple estiu, protagonistes de la tarda de dissabte

El cap de setmana serà del tot estiuenc: el sol i la calor seran els protagonistes gairebé absoluts del temps. L'onada de calor prevista per als pròxims dies continuarà avançant.

Alberto AlcántaraActualitzat

La borrasca atlàntica, un petit anticicló al Mediterrani i la baixa tèrmica a l'interior peninsular engegaran el mecanisme per l'arribada de més aire càlid, un fet que acabarà portant el primer episodi d' onada de calor de l'estiu. El Servei Meteorològic de Catalunya augmentarà el nivell dels avisos per aquest motiu.

Cel assolellat en general

El sol ha estat el dominador gairebé absolut del cel matinal. Tot i això, hem vist alguns núvols baixos a la costa Daurada i a l'extrem nord de la vall d'Aran, i alguns de tipus alt al vessant nord del Pirineu i punts del nord-est. A la tarda, la calor farà créixer nuvolades, tant al Pirineu com a les muntanyes del nord-est, però no derivaran en tempestes, a molt estirar alguna gotellada anecdòtica al nord-est. Les restes de núvols en aquests indrets s'allargaran fins a la matinada.

Temperatures un pas endavant

La calor farà un petit pas endavant. Les mínimes han pujat d'1 a 3º C en general. Les màximes seran iguals a les de divendres o pujaran un esglaó més. Les temperatures diürnes de ple estiu es repartiran per tot el país, amb valors d'entre 30 i 35º C a la major part de Catalunya, i amb pics superiors als 36 o 38º C a punts de la Catalunya Central o les Terres de l'Ebre.

I diumenge...

L'arribada d'aire més càlid sufocarà els pocs núvols d'evolució que es pugin formar. Només estarem pendents de l'acumulació d'alguns núvols baixos puntuals i a estones a la costa. Les temperatures quedaran a la porta dels 39º C, a l'espera de la lenta però inexorable escalada cap a l'ambient més tòrrid dels pròxims dies.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut