Una tarda de diumenge canicular i de núvols anecdòtics

Diumenge, el sol i la calor no afluixaran. De fet, en alguns indrets la temperatura pujarà una mica més i les màximes quedaran a les portes dels 40ºC. Els pròxims dies ens endinsarem en el cor de la primera onada de calor de l'estiu

Alberto AlcántaraActualitzat

Les onades de calor es caracteritzen, entre altres coses, per la seva durada. Diumenge no estarem ni a la meitat de l'episodi, però tindrem un dia canicular. El Servei Meteorològic de Catalunya augmentarà els avisos per aquest motiu, i n'ampliarà l'abast a les comarques del Pirineu.

Sol i calor

Novament tenim una jornada amb un domini absolut del sol, només amb alguns matisos en forma de núvols d'evolució a punts del Pirineu o serralades del nord-est. En cap cas esperem pluges.

Temperatures amb pas ferm

La calor no farà el salt definitiu però sí que pot fer petits passos endavant. Hem tingut petits ascensos de les mínimes, amb algunes mínimes baixades també. Pel que fa a les màximes, les més baixes poden estar sobre els 27º C a punts de la costa. A molts indrets del país, fins i tot en algun punt del litoral, estaran per sobre dels 30º C, per sobre dels 35º C a punts de la Catalunya Central, i al voltant dels 38 o 39ºC a punts de Ponent o la vall de l'Ebre.

I els pròxims dies...

L'onada de calor portarà un ambient més tòrrid els pròxims dies, amb pujades de temperatura que s'aniran focalitzant en diferents llocs segons els dies. Dilluns esperem temperatures similars i només alguns núvols d'evolució al Pirineu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut