Pingüins sobre una illa de residus de plàstic
Pingüins sobre una illa de residus de plàstic

Se celebra el Dia de la Terra amb el lema La fi de la contaminació per plàstic

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest diumenge se celebra el Dia de la Terra, un esdeveniment mundial en què participen gairebé 200 països de tot el món. Enguany, el lema de la celebració és La fi de la contaminació per plàstic. A Catalunya, l'Associació Dia de la Terra organitza la 23a Fira pel Dia de la Terra- Mercat de la Terra al Parc Central de Nou Barris.

Guerra al plàstic

L'organització Earth Day Network vol educar milions de persones sobre els riscos associats a l'ús de plàstics, incloent-hi la contaminació dels nostres oceans, i sobre la creixent evidència que la descomposició dels plàstics genera greus problemes globals.

La campanya inclou quatre aspectes principals:

· Liderar un moviment de base que doni suport a adoptar un marc global per regular la contaminació plàstica.

· Educar, mobilitzar i activar ciutadans de tot el món per exigir que els governs i les corporacions redueixin la contaminació plàstica.

· Educar persones de tot el món per assumir la responsabilitat personal de rebutjar, reduir, reutilitzar i reciclar els plàstics.

· Promoure la regulació dels governs locals i altres esforços per fer front a la contaminació plàstica.

La mateixa organització ha publicat una calculadora de contaminació plàstica, que ens ajuda a saber quina és la nostra empremta contaminant per prendre mesures per reduir-la.

Diàleg sobre harmonia amb la natura de les Nacions Unides

Per altra banda, les Nacions Unides proposa el vuitè Diàleg sobre harmonia amb la natura, que es farà el dia 23 d'abril a la seu de Nova York, on es tractaran temes com la producció sostenible i els patrons de consum. L'ONU ha publicat una "guia per a mandrosos per salvar el món".

El dia de la Terra a la NASA

L'Agència espacial NASA s'afegeix a la celebració, amb la publicació d'un vídeo que celebra la tecnologia que fa possible explorar, comprendre i protegir el nostre planeta.

Anar al contingut