La pedra fa malbé finques a Ponent

Eloi CordomíActualitzat

Una tempesta d'aigua, vent i pedra ha descarregat aquest dimarts a la tarda en diversos municipis del pla de Lleida. La calamarsa ha provocat danys en alguns cultius i els municipis més afectats han estat Ivars de Noguera i Alfarràs. Ha malmès finques de nectarines, que estaven a punt de collir-se, i altres de peres i pomes que encara els faltava unes setmanes per estar a punt.

La pedregada ha afectat de forma desigual finques del mateix municipi on caldrà esperar als pròxims dies per conèixer l'abast dels danys perquè alguns cops que ara no són visibles a la pell de la fruita la poden haver malmès per dins. Els pagesos reclamen a Agroseguro rapidesa en els peritatges de la fruita malmesa.

Les tempestes també han arribat al Pirineu i a les Terres de l'Ebre, on la precipitació ha caigut en molt poca estona, ha anat acompanyada de vent fort i, en alguns casos, de calamarsa. Els meteoròlegs adverteixen que aquest dimecres es mantindrà el temps inestable i a partir de dijous s'aniran repetint els ruixats de tarda fins dissabte.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut