La neu torna al Pirineu a cotes baixes a finals d'abril

Obrir la finestra i trobar-se el paisatge nevat, així s'ha despertat el Pirineu. La neu també ha arribat al Prepirineu i punts elevats de la Catalunya Central

Néstor GómezActualitzat

Qui recorda la calorada de Setmana Santa o del dia de Sant Jordi? Doncs aquest dijous, dia de la Mare de Déu de Montserrat, la neu ha tornat a les cotes baixes del Pirineu, amb gruixos de 20 cm a Puigcerdà.

La forta caiguda de les temperatures que va començar dimecres i les precipitacions de la nit i matinada de dijous han permès que el dia es despertés amb un paisatge nevat a les comarques del Pirineu, amb cotes que han baixat una mica per sota dels 1.000 metres. Mireu a traves de les càmeres de TV3 el retorn a l'hivern, amb neu a totes les zones d'alta muntanya, a la Vall Fosca o a la mateixa ciutat de Puigcerdà. Fora del Pirineu ha nevat a Gombrèn, Sant Jaume de Frontanyà, entre d'altres poblacions.

La neu també ha arribat a cotes d'uns 700 o 800 metres a Osona, Solsonès, Berguedà, Alta Anoia, Alta Segarra, Moianès i a les comarques del sud del país a indrets com les muntanyes de Prades i al massís del Port.

Amb el pas de les hores la neu marxarà. Això farà que les temperatures de la nit i matinada de divendres sigui gèlida al Pirineu, amb glaçades que arribaran a la Catalunya Central i pla de Lleida.

Neu a Molló (Núria Mayà)

Vielha (Josep Manel Badia)

Puigcerdà (Jordi Queralt)

Vielha (Josep Manel Badia)

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut