La monotonia del temps s'acaba

Persisteix la situació d'estabilitat i s'albira un gran canvi de temps
Néstor Gómez
Mar de núvols de la canal del Verdet (Carles Pujolàs)

Mar de núvols de la canal del Verdet (Carles Pujolàs)

Des del dia 29 d'octubre la boira s'estableix cada dia sobre el pla de Lleida i, fins i tot, ha estat persistent alguns dies. Aquesta situació es deu al potent anticicló situat al cor d'Europa i que bloqueja l'arribada de pertorbacions. Una situació que té els dies comptats.

Núvols a la costa

La novetat de la jornada serà l'aparició de núvols a la costa Central que donarà un aspecte gris al dia. Seran núvols baixos del tot inofensius. A la resta del país, pocs canvis respecte als últims dies, amb sol i boires. Un matí més, les boires s'estendran per tot el pla de Lleida, pel Bages i Osona, però s'esvairan cap al migdia. A la resta del país lluirà el sol amb algunes teranyines de núvols prims.

Fred matinal i suavitat al migdia

Ambient contrastat entre un matí fred, amb gelades a les valls del Pirineu, i un migdia agradable, amb màximes que poden tocar els 24 ºC als indrets més càlids del país.

I els propers dies...

Fins divendres el temps canviarà poc. Ara bé, a última hora de divendres i durant el cap de setmana un sistema frontal sacsejarà el temps i arribaran ruixats, fred i neu. S'acosta un bon tast d'hivern.