El radiotelescopi més gran del món comença a operar a la Xina

Alberto AlcántaraActualitzat

El radiotelescopi més gran del món ha començat a operar aquest diumenge a la província xinesa de Guizhou, després dels cinc anys emprats en la seva construcció.  L'últim panell del reflector es va col·locar el passat mes de juliol, però fins avui l'instrument no ha estat operatiu. Un dels seus objectius és la recerca de vida extraterrestre.

L'antena reflectora té un diàmetre de 500 metres, que implica a una superfície d' unes 20 hectàrees. L'aparell s'ha batejat com a FAST (Five Hundred Meter Aperture Spherical Telescope), en referència a aquesta dimensió.

És un telescopi amb capacitat per detectar senyals de planetes molt distants. Segons els científics, el potencial de FAST per descobrir una civilització extraterrestre serà de cinc a deu vegades superior a  la dels equips actuals.

El telescopi està situat al comtat de Pingtang, una ubicació remota escollida d'entre 400 indrets estudiats durant més de 10 anys. La forma de la vall on s'ha construït, juntament amb la protecció natural de les muntanyes contra les interferències, fan d'aquesta localització un indret adient.

FAST suposa un pas més en l'ambició de la Xina de potenciar el programa espacial, que té com a grans objectius posar un home a la Lluna i construir una estació espacial.  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut