Port de la Selva

El Port de la Selva restringeix l'ús de l'aigua per l'alt nivell de sal de l'aqüífer

Com a primeres mesures preventives per intentar assegurar la màxima qualitat de l'aigua, l'Ajuntament prohibeix usar l'aigua de boca per a reg, neteja de carrers o vehicles i per a tot ús que no sigui estrictament domèstic

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament del Port de la Selva ha prohibit usar l'aigua de boca per a regs, neteja de carrers o vehicles i per a tot ús que no sigui estrictament domèstic perquè l'última setmana s'ha duplicat el nivell de sal en l'escassa aigua que acumula l'aqüífer.

Les poques pluges del 2016 han fet que al Port de la Selva, localitat d'uns 1.000 habitants que a l'estiu arriba als 10.000, l'acumulat superi de poc els 200 mm.

La gestora de l'aigua del municipi, Sorea, ha informat que durant l'última setmana l'aigua de l'aqüífer que subministra a aquesta població ha duplicat el seu nivell de sal, fins a arribar als 210 mg/l, i que si la situació no canvia la qualitat de l'aigua per a ús domèstic podria ressentir-se'n.

Com a mesura preventiva, davant d'aquestes informacions i per intentar assegurar la màxima qualitat de l'aigua, l'ajuntament ha adoptat una sèrie de mesures de caràcter excepcional per intensificar l'estalvi i fer un aprofitament més eficient de l'aigua, per estabilitzar o si és possible reduir el nivell de sal.

El decret signat aquest divendres per l'alcalde prohibeix l'ús d'aigua subministrada a través de la xarxa municipal "per a reg agrícola i de jardins, per a neteja de carrers, espais públics, terrasses o façanes, per a neteja de vehicles i embarcacions i en resum per tot aquell ús que no sigui pròpiament domèstic".

També limita el funcionament de les dutxes de les platges de les 11.00 a les 19.00 i demana que se'n faci un ús estrictament necessari.

Des del consistori han avançat que per satisfer la demanda d'aigua per als usos suspesos temporalment, l'Ajuntament posarà a disposició dels qui la necessitin i en justifiquin la urgència aigua regenerada procedent del nivell terciari.

Sempre haurà de ser prèvia sol·licitud i informe favorable de la compatibilitat de l'aigua per a l'ús sol·licitat i per als qui compleixin els requisits, i l'aigua se'ls subministrarà a la sortida de la depuradora.

La Policia Municipal de la localitat col·labora en la difusió del decret d'alcaldia, però també aixecarà acta a totes aquelles situacions que contradiguin les prohibicions detallades.

La resolució serà vigent fins que l'alcalde no dicti expressament l'aixecament d'aquestes restriccions en el subministrament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut