Sol, tempestes i calor canicular

Catorze comarques en avís per pluges intenses

Néstor GómezActualitzat

La setmana avança i dia que passa augmenten els ruixats en extensió i en intensitat. Una situació de ruixats que encara anirà a més fins divendres i persistirà durant el cap de setmana. Durant els propers dies us donarem més detalls del temps de la recta final de setmana.

(Ivars d'Urgell, Xavier Coll)

Un mati per aprofitar, una tarda per vigilar

El temps més clàssic d'agost s'imposa, amb dos tipus de temps en funció de la franja horària: amb un matí plàcid de sol i una tarda amb enrenou.

Durant el matí poden aparèixer alguns núvols inofensius a punts de la costa o del Pirineu oriental, poca cosa. Cap a mig matí creixeran nuvolades i serà a partir del migdia quan cauran els primers ruixats al Pirineu. Els ruixats del dia es concentraran al Pirineu i Prepirineu a partir del migdia, cap al pla de Lleida a partir de mitja tarda. Meteocatactivats els avisos per pluja intensa. A la resta del país, la tarda serà tan plàcida com el matí, amb un gran domini del sol, sobretot a la costa i a les comarques de Tarragona.

Calor intensa però sense excessos

La calor serà intensa al migdia arreu del país, valors clarament caniculars però sense arribar als valors extrems dels primers dies d'agost quan es van superar els 41 ºC. A les comarques del pla de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre serà on l'ambient serà més càlid, amb valors que rondaran els 35 ºC.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut