Parc Nacional de Manas, a la regió de Xinjiang (Reuters)
Parc Nacional de Manas, a la regió de Xinjiang (Reuters)

Dificultats per a les aus migratòries a l'hivern congelat del nord de la Xina

RedaccióActualitzat

El rigor de l'hivern a les províncies del nord de la Xina dificulta que les aus migratòries puguin alimentar-se, per la congelació de les aigües en alguns aiguamolls que solen ser font d'abastiment.

És el que passa al Parc Nacional de Manas, a la regió autònoma de Xinjiang, al nord-oest del país. Els operaris del parc han d'ajudar aquests animals a obtenir aliments i aigua en uns dies de temperatures pròximes als 30 graus sota zero.

El llac d'aquest parc d'aiguamolls està cobert d'una capa de gel ben gruixuda. El personal ha obert un canal de 50 metres de llarg i tres metres d'ample a la superfície del llac per proporcionar aigua als ocells. També hi han col·locat menjar. Al voltant del migdia, cada dia, més de 300 cignes i més de 1.000 ànecs arriben a la via d'aigua per menjar i beure.

El mateix passa al parc d'aiguamolls de Chanba, a la regió de Shaanxi, al centre de la Xina. Prop de 10.000 aus migratòries arriben al parc per passar-hi l'hivern. La meitat dels ocells es mantenen al parc cada matí, mentre que l'altra meitat n'han de sortir per buscar menjar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut