ANÀLISI

M'esclata el cap

La tecnologia més inspiradora, pràctica i quotidiana

Actualitzat

A "Popap" convidem persones que ens inspiren i que ens interessen perquè ens interpretin alguns detalls d'aquest món canviant. Cada migdia hi ha un moment o un altre que em fan veure alguna tendència o algun hàbit que no puc interpretar de cap altra manera, faig un segon de silenci i penso: "M'esclatarà el cap!"

Aquestes són algunes coses que m'han explicat els últims dies. Atenció a les conseqüències:  

L'especialista en e-commerce Llorenç Palomas, de l'empresa Trilogi, preveu que les botigues físiques no desapareixeran, però que passarà una cosa semblant al que s'està provant a la botiga que Mediamarkt ha obert a l'avinguda Diagonal de Barcelona. Quan entres a la botiga, et rep un comerciant amb una tauleta tàctil o un robot, mires els productes exposats com si es tractés d'un museu envoltat de grans pantalles i des de la botiga compres per internet. És a dir: anar a la botiga física per comprar per internet. T'esclata el cap?

L'enginyera en Telecomunicacions i doctora al MIT Núria Oliver diu que el mòbil desapareixerà. Creu que és antinatural que visquem enganxats a unes pantalles que ens obliguen a mirar cap avall. Preveu un futur on la comunicació serà molt més natural i semblant a la comunicació verbal i cara a cara. Els dispositius per comunicar-nos estaran integrats en les coses i no en els aparells. T'esclata el cap?

Cada dia em trobo persones que diuen que m'escolten però que "no en tenen ni idea de tecnologia". Els faig un seguit de preguntes i m'adono que es passen un mínim d'una hora a Facebook, comenten la tele amb Twitter, pengen fotos a Instagram des del restaurant, es baixen el podcast i compren mobles, roba i alimentació per internet com a mínim dos cops al mes. També consulten el compte corrent del banc gairebé cada dia a la xarxa i quan s'avorreixen al metro o a l'autobús busquen un joc al mòbil senzill i desestressant. 

La tecnologia està tan integrada ja al nostre dia a dia que no ens n'adonem. A "Popap" intentem donar eines per entendre-ho tot, treure partit d'aquest nou entorn i fer que us esclati el cap mentre us divertiu, us inspireu i apreneu a viure millor.

Anar al contingut