El tercer detingut a Ripoll en el marc de la investigació pels atemptats, sortint de l'edifici de la plaça Gran (ACN)
El tercer detingut a Ripoll en el marc de la investigació pels atemptats, sortint de l'edifici de la plaça Gran (ACN)

Tres detinguts a Ripoll i escorcolls als seus domicilis

RedaccióActualitzat

La policia continua sobre la pista de Ripoll en relació amb l'atemptat de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra hi han detingut aquest divendres al matí una altra persona.

Driss Oukabir, veí de Ripoll, va ser interceptat pels Mossos d'Esquadra quan es dirigia a la comissaria de Ripoll després de veure que la seva foto sortia a diversos mitjans de comunicació. Assegura que el seu germà li va robar la documentació.

Els Mossos han informat d'una tercera detenció a Ripoll, pels atacs de Cambrils i Barcelona, però no han donat més detalls.

El segon detingut a Ripoll seria un amic de Moussa Oukabir. Els mossos se l'han endut en mig d'una escridassada, insults i amenaces de veïns.

El conseller d'Interior, Joaquim Forn ha confirmat aquesta detenció a Catalunya Ràdio.

"S'acaba de detenir una altra persona a Ripoll que hi podria estar implicada. Per tant, serien dues detencions a Ripoll i una tercera, que és la persona d'Alcanar"

Forn no ha donat més detalls de la detenció. 


Escorcolls en tres pisos

Els Mossos d'Esquadra han escorcollat un tercer pis a Ripoll, concretament a la plaça Gran, número 24. Es tracta d'un bloc de pisos que dona a un dels costats de la plaça. 

Al matí, els Mossos havien han iniciat dos escorcolls més de pisos a la capital del Ripollès, que tindrien relació amb l'atac que ha deixat almenys 13 morts a la Rambla. Són dos habitatges del carrer del Pont i al carrer Puig i Cadafalc, número 27.

Un dels pisos és el domicili de Driss Oukabir, on el mateix detingut ha estat present en l'escorcoll.

La investigació

El conseller d'Interior també ha dit la màxima prioritat de la investigació és buscar la relació entre l'atropellament de la Rambla de Barcelona i els fets de Cambrils.

Forn insistit en la vinculació dels atemptats amb l'explosió a Alcanar.

"Des del moment en què s'ha conegut l'atemptat de Barcelona s'han pogut establir algunes relacions amb l'accident que va passar a Alcanar la nit anterior. A partit d'aquí s'ha pogut comprovar la coincidència d'algunes persones que podien tenir alguna relació entre elles i hem establert aquesta línia d'investigació"

L'Audiència nacional ha decretat el secret de les investigacions. El jutge de l'Audiència nacional, Fernando Andreu, ha tornat aquest matí Madrid després d'una després d'una estada de poques hores a Barcelona per fer-se càrrec de la investigació.

França descarta cap vinculació

El govern francès no té constància de ramificacions al seu país dels atemptats a Barcelona i Cambrils. El ministre de l'Interior, Gérard Collomb, ha explicat que, per les dades de què disposen fins ara, cap dels suposats responsables dels atacs ha passat per França. De tota manera, ha afegit que caldrà fer-ne més comprovacions.

Anar al contingut