Un milió de nous catalans

El "Catalunya migdia" aprofundeix en la realitat del milió de persones que han immigrat a Catalunya per buscar un futur més pròsper
Òscar Fernàndez

En els últims vint anys, Catalunya ha rebut un milió de persones. El discurs oficial assegura que els nouvinguts han estat integrats de manera modèlica per una societat com la catalana, molt acostumada a rebre immigrants.

Al "Catalunya migdia" volem aprofundir en aquesta realitat. Com se senten els immigrants que fa 15-20 anys que són a Catalunya? I els seus fills? Se senten integrats o rebutjats? Quins són els problemes que tenen en el seu dia a dia? Comparteixen problemes, independentment de la seva procedència? Coneixem realment la seva realitat? Correm el risc de crear guetos com els que existeixen en altres països del nostre entorn?

Intentarem respondre a aquestes preguntes amb un programa especial on escoltarem d'una banda els mateixos immigrants i les seves famílies i, de l'altra, set periodistes de Catalunya Ràdio que han estat convivint amb ells durants mesos per saber la seva realitat. Tot plegat, amb l'ajuda del Centre d'Estudis i Recerca en Migracions de la Universitat Autònoma de Barcelona.