Montevideo

Zapatero reitera el suport a Montilla i demana que es pacti un govern estable que col·labori amb el d'Espanya

La formació del govern català interessa fins i tot a Montevideo. Des d'allà el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha referit al desenvolupament de les negociacions i ha reiterat el seu ple suport al líder dels socialistes catalans, José Montilla. Això sí, el líder del PSOE li ha demanat que pacti un govern estable que col·labori amb l'executiu espanyol. Zapatero ha elogiat Montilla assegurant que és un dirigent seriós amb una trajectòria molt acreditada de fer les coses "adequadament", però no ha volgut aventurar quin creu que serà el resultat final del procés negociador.

Actualitzat
Zapatero ha insistit que no entrarà a valorar "anàlisis, vaticinis o pronòstics" sobre quina serà l'orientació política del futur executiu català. S'ha limitat a defensar que desitja que Catalunya tingui un govern estable, que estigui disposat a col·laborar amb ell i Espanya. Per això, el president del govern ha assegurat que el més respectuós és deixar que el diàleg "obligat" entre les forces polítiques per conformar majories avanci i es consolidi sense ingerències.

El cap de l'executiu ha subratllat que seria "poc prudent" pronunciar-se sobre l'opció del tripartit o de l'anomenada sociovergència. Zapatero recorda que encara s'està dialogant, però espera que aquestes reunions se centrin en els continguts polítics, els programes i la seva repercussió en els ciutadans. Uns temes que, segons ell, han de ser els prioritaris per formar majories.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut