Madrid

Zapatero pronostica una augment de l'ocupació al març gràcies a l'increment de l'obra pública

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, confia que al març augmentarà l'ocupació a Espanya, gràcies al Pla d'Estímul a l'Economia i l'Ocupació, impulsat per l'executiu socialista. És el que ha assegurat quan informava sobre els acords adoptats al Consell Europeu de la setmana passada, un Consell que no aborda el problema de l'ocupació, segons Rajoy, perquè encara no és un problema europeu. Per la seva banda, Mariano Rajoy li ha retret haver descuidat el problema de l'atur en la cimera europea, i Convergència i Unió i Esquerra Republicana l'han instat a fer arribar liquiditat a empreses i famílies.

Actualitzat
"Molt estimable." Així és com serà, segons el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, el volum d'ocupació que es generarà a Espanya al març i l'abril d'aquest any vinent. Ho ha pronosticat al Congrés dels Diputats, basant-se en el ritme intens d'obres públiques que s'estaran fent en virtut del fons estatal d'inversió local.

El president espanyol, que ha repassat les mesures dissenyades per fer front a la crisi i aprovades per l'últim Consell Europeu, ha assegurat que els resultats d'aquestes mesures es notaran, sobretot, a partir del gener. Després de saber que els plans aprovats per la resta de països europeus comportaran increments apreciables del dèficit públic i conscient que a Espanya això també passarà, Zapatero ha reiterat el compromís de reprendre els objectius pressupostaris a mitjà termini, "de seguida que ho permeti la recuperació econòmica".

El cap de l'executiu espanyol ha ressaltat la necessitat que les mesures per donar suport a les entitats financeres i les recents reduccions dels tipus d'interès suposin una millora "significativa" de les condicions de crèdit, i ha recordat que els governs de la UE estan d'acord a vetllar perquè la liquiditat que tindran ara les entitats es tradueixi de manera efectiva a empreses i famílies, com ja està fent, ha assegurat, el govern espanyol.

L'argument d'un atur més favorable que ha esgrimit Zapatero no ha agradat gens al líder de l'oposició, Mariano Rajoy, que ha tornat a retreure al cap de l'executiu socialista que el govern central no pren les mesures adients per fer front a la crisi i que per això l'atur, al contrari que en altres països europeus, és el principal problema de l'Estat.

I pel que fa a Convergència i Unió i Esquerra Republicana, tant l'un com l'altre han estat crítics amb l'aplicació de les mesures anticrisi del govern. Els dos portaveus han insistit que el més important és que les injeccions econòmiques a les entitats financeres han d'arribar finalment a famílies i empreses.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut