Madrid

Zapatero promet 5.000 milions per ampliar la xarxa de rodalies de Madrid

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha promès que si el PSOE guanya les pròximes eleccions generals destinarà 5.000 milions d'euros a ampliar la xarxa de rodalies de Madrid. En un acte amb els socialistes madrilenys, Zapatero ha anunciat que té com a "prioritat" allargar 150 quilòmetres la xarxa actual, que en té 400, i crear una nova línia que vagi del sud-oest al nord-est de la regió, amb vint estacions, per portar el servei de tren als barris que han crescut els últims anys.

Actualitzat
En l'acte preelectoral, Zapatero ha defensat la prolongació de les línies C1, C3, C5, C7 i C8 de la xarxa de rodalies de Madrid i ha assegurat que hi haurà una "gran transformació" en aquest àmbit.

El "gran pla" de rodalies, com l'ha anomenat, pretén "facilitar el dia a dia dels treballadors i la gent que ha fer un esforç per moure's". Així, amb la nova línia, el tren vertebraria " de nord a sud i d'est a oest" la comunitat de Madrid.

El president espanyol s'ha compromès a donar suport a la candidatura de Madrid per ser seu olímpica el 2016 i fer les inversions "necessàries" perquè la ciutat "aquesta vegada sigui guanyadora".

També ha carregat contra el PP i s'ha preguntat "com pot ser capaç de governar un país Mariano Rajoy, si és incapaç de governar casa seva". Respecte a la presidenta madrilenya, Esperanza Aguirre, ha lamentat que el seu govern "no hagi demanat perdó ni assumit responsabilitats" pel judici en què van ser absolts els metges de l'hospital Severo Ochoa, acusats de sedacions massives de malalts terminals.
Anar al contingut