El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero (Foto: EFE)
El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero (Foto: EFE)
Madrid

Zapatero no assistirà a la Cimera Iberoamericana per la crisi

El president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, ha cancel·lat el seu viatge a la Cimera Llatinoamericana per poder presidir el Consell de Ministres de demà, en el qual l'executiu anunciarà importants mesures econòmiques. És la primera vegada que un president del govern espanyol no assisteix a la reunió a la trobada llatinoamericana.

Actualitzat
Per primera vegada un president del govern espanyol no assistirà a la Cimera Iberoamericana, que des del 1991 reuneix anualment els principals caps d'estat i de govern llatinamericans. En aquesta ocasió la delegació espanyola estarà presidida pel rei, i també comptarà amb la presència de la ministra d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez.

La Moncloa ha justificat que Zapatero ha pres aquesta decisió perquè vol ser a Espanya per fer front a les turbulències financeres que està passant l'Estat. La voluntat del cap de l'executiu és ser a Madrid per presidir el Consell de Ministres, que aprovarà les mesures econòmiques anunciades ahir pel Congrés. Part d'aquestes decisions volen impulsar la creació de llocs de treball amb la rebaixa dels impostos de societats de les pimes, que afectarà 40.000 empreses. El gabinet també aprovarà la privatització parcial de Loteries de l'Estat i d'AENA, per incrementar ingressos i reduir deutes. La Moncloa justifica que les decisions que s'han de prendre en el Consell de Ministres són prou importants per no assistir a la Cimera Iberoamericana.

De la seva banda, Mariano Rajoy ha demanat al president espanyol que detalli bé per què no assistirà a la trobada, perquè segons el líder del PP "la relació amb l'Amèrica Llatina és una prioritat per Espanya".

Anar al contingut