Las Palmas

Zapatero afirma que aquesta serà una setmana important per al finançament

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que cada dia que passa es fa "un pas" més cap a l'acord de finançament, que segons les seves pròpies previsions hauria d'estar enllestit el 15 de juliol. Zapatero ha remarcat que aquesta serà una setmana important en les negociacions del finançament, però s'ha mostrat prudent de cara a arribar a una entesa perquè "encara no es pot dir que estiguem al final de trajecte".

Actualitzat
Aquestes declaracions han coincidit amb les del president de la Generalitat. En una entrevista a "Els matins de TV3", José Montilla ha afirmat que hi ha hagut un "canvi de posició" en la negociació, però ha advertit que des de Catalunya encara es considera insuficient la proposta de Madrid.

Les paraules de Zapatero es podrien referir a l'impuls de les negociacions que la ministra d'Economia, Elena Salgado, té previst fer aquesta setmana a través, majoritàriament, de contactes telefònics amb els presidents de les comunitats autònomes.

D'altra banda, la secretària d'Organització del PSOE, Leire Pajín, s'ha mostrat convençuda que el 15 de juliol hi haurà un acord sobre el nou model de finançament autonòmic, que "tindrà un gran consens" perquè "permetrà que totes les comunitats hi surtin guanyant". "Treballem amb aquesta data i treballem amb l'objectiu d'assolir un acord que sigui beneficiós per a totes les comunitats autònomes", ha explicat Pajín. Algunes fonts socialistes asseguren que a finals de juliol es podria fer el Consell de Política Fiscal i Financera.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut