Madrid

Ximo Puig acata Ferraz i no anirà amb Podem i Compromís al Senat

Assegura acata la decisió de Ferraz, però també ha volgut remarcar que no hi està d'acord

RedaccióActualitzat

Els socialistes valencians obeiran finalment la direcció del PSOE i no aniran amb Podem i Compromís al Senat. Ximo Puig, doncs, no s'ha sortit amb la seva. El president de la Generalitat Valenciana ha assegurat que acata la decisió de Ferraz, però també ha volgut remarcar que no hi està d'acord.

De fet, Puig no assistirà aquesta tarda a la reunió convocada per Pedro Sánchez amb els barons territorials, al·legant motius d'agenda. Aquest dissabte, el comitè federal del PSOE ratificarà les llistes electorals.

La comissió executiva del PSPV-PSOE va acordar dimecres iniciar converses amb Compromís i Podem per intentar formar una candidatura conjunta al Senat en les eleccions del 26 de juny. Però, des de Madrid, el PSOE va avisar de seguida que aquesta decisió li corresponia al comitè federal.

Els socialistes valencians, que governen la Generalitat amb Compromís i Podem, defensaven que les llistes conjuntes a la cambra alta haurien servit per defensar tant la viabilitat de l'autogovern com el futur del País Valencià, a més de contribuir a desplaçar el PP del govern espanyol.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut