Madrid

Ferraz avisa el PSPV que el pacte amb Podem depèn del comitè federal

El portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, adverteix que no poden compartir llista al Senat amb qui proposa que totes les comunitats puguin fer referèndums

RedaccióActualitzat

La direcció del PSOE ha volgut deixar clar qui mana en el partit. El portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, ha recordat aquest matí que els pactes del partit amb Podem o altres forces d'àmbit estatal són competència del comitè federal, que es reuneix dissabte. Hernando confia, però, que el president de la Comunitat Valenciana i líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, freni el pacte al Senat amb Compromís i Podem. En una entrevista a la SER, el portaveu parlamentari del PSOE ha revelat que Pedro Sánchez ha parlat personalment amb Puig per expressar-li el rebuig a aquest acord.

En tot cas, Antonio Hernando ha dit que si el pacte es planteja, "el comitè federal no serà favorable a una proposta d'aquestes característiques, per coherència, per programa i per model". El portaveu parlamentari ha subratllat que no poden compartir llista al Senat amb qui proposa que totes les comunitats autònomes puguin optar a fer referèndums.

Davant d'aquest oposició frontal de la direcció del PSOE, Compromís ha demanat a Ferraz que es repensi l'oferta de Podem per anar junts a les llistes del Senat. la formació que forma govern al País Valencià amb el PSOE afirma que Sánchez es precipita amb la seva negativa. El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha dit que la fórmula de Podem és bona i que l'objectiu justifica l'aliança.

De moment, la comissió executiva del PSPV-PSOE ha acordat iniciar converses amb Compromís i Podem per intentar formar aquesta candidatura conjunta al Senat el 26-J. Ximo Puig defensa aquesta negociació per la "singularitat" valenciana, tot i remarcar que no farà res "contra el PSOE."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut