Pequín

Xi Jinping es compromet a construir una Xina moderna i oberta al món

El president del gegant asiàtic anuncia més reformes econòmiques i la defensa del medi ambient en el discurs inaugural del 19è congrés del Partit Comunista, la cita política més important a la Xina i que cada 5 anys marca el rumb del país

RedaccióActualitzat

El president xinès Xi Jinping anuncia una nova era per a la Xina, amb la construcció d'un país socialista modern, governat pel Partit Comunista però obert al món, consolidat com a gran potència i amb noves reformes econòmiques. Ho ha fet en el discurs inaugural del 19è congrés del Partit Comunista, el més gran del món, amb més de 2.000 delegats. És la cita del calendari polític que cada 5 anys marca el rumb de la potència asiàtica.

Del Congrés, que dura una setmana, en sortirà un Xi Jinping encara més reforçat. En el seu discurs, de tres hores i mitja, el president xinès ha tret pit destacant les fites aconseguides l'últim lustre. Ha dit que el comunisme i el socialisme de característiques xineses sempre sota el lideratge del partit són la garantia de l'èxit.

"El 19è congrés del Partit Comunista és molt important perquè vol assegurar l'èxit total en la construcció d'una societat moderadament acomodada en un moment crític en què el socialisme amb característiques xineses entra en una nova era."

 

 

Una nova era de la Xina ja convertida en una gran potència que, diu Xi Jinping, no copiarà altres sistemes polítics com la democràcia occidental. Però el secretari general del Partit Comunista Xinès ha parlat de desigualtats en la societat del seu país i de corregir-les, de millorar les condicions de vida del poble, aprofundir en les reformes, desenvolupar el sistema legal i liderar la lluita per a la sostenibilitat mediambiental. També ha promès continuar la liberalització econòmica, que aquests últims cinc anys, però, no ha progressat gaire.

El discurs pretenia exposar avui els bons propòsits i d'aquí una setmana es formarà la nova cúpula dirigent que acompanyarà Xi Jinping els pròxims cinc anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut