Whatsapp compartirà amb Facebook el número de telèfon i les dades de connexió dels usuaris

Els usuaris que no vulguin compartir la seva informació tenen 30 dies per negar-s'hi

RedaccióActualitzat

Important canvi en la política de privacitat de l'aplicació de missatgeria Whatsapp. A partir d'ara, la firma de missatgeria instantània compartirà amb Facebook el número de telèfon de cada usuari, la freqüència amb què utilitza l'aplicació i, fins i tot, l'última hora de connexió. En el seu blog, Whatsapp explica que això permetrà "oferir un millor servei".

També escpecifica que ho fa per "adaptar els anuncis que es mostren a Facebook" i per suggerir-hi com a "possibles amics els contactes del telèfon". Els usuaris de Whatsapp, que és propietat de Facebook des del 2014, rebran a partir d'avui mateix una notificació alertant dels canvis.

Whatsapp adverteix que "res del que fem amb aquesta aplicació acabarà publicat a Facebook i que no vendrà les dades". En el comunicat també expliquen que es "volen explorar alternatives perquè també et comuniquis amb comerços que et resultin rellevants, tot i que mantenint la teva experiència lliure d'anuncis de tercers o de missatges no sol·licitats".

Els usuaris que no vulguin compartir la seva informació tenen 30 dies per negar-s'hi. Feia quatre anys que Whatsapp no canviava la política de privacitat, un canvi que arriba dos anys després que Facebook comprés la companyia.  És a dir, els usuaris d'aquest servei de missatgeria podran rebre notificacions i alertes de bancs, companyies aèries, per exemple. La companyia també ha explicat que la seva col·laboració amb Facebook no perjudicarà "el xifrat d'extrem a extrem de les comunicacions ni la privacitat dels usuaris".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut