França

Villepin no dimiteix i anuncia que lluitarà fins al final per combatre l'atur

El primer ministre francès, Dominique de Villepin, considera que la prioritat més immediata per al seu país és sortir de la crisi sorgida arran del polèmic contracte de primera feina que ell mateix va impulsar i que es calmin els ànims, dos dies després de les últimes i multitudinàries manifestacions. Tanmateix Villepin ha deixat clar que continuarà batallant fins al final per buscar solucions a l'atur, en resposta als rumors que apunten a la seva dimissió. En aquest sentit, ha reclamat als sindicats que reconeguin que cal flexibilitat per crear nous llocs de treball.

Actualitzat

Coincidint amb el dia en què representants del govern francès reprenen les reunions amb les organitzacions sindicals i estudiantils per intentar desbloquejar la crisi pel contracte de primera feina, Villepin ha dit que la prioritat immediata és que el país surti de la crisi i es calmin els ànims. Al mateix temps, però, Villepin ha deixat clar que continuarà batallant fins al final per buscar solucions a l'atur, en resposta als rumors que apunten a la seva dimissió.

El primer ministre també ha reclamat als sindicats que reconeguin que cal flexibilitat per crear nous llocs de treball.

Sigui com sigui, Villepin ja va avançar que trauria conclusions de les converses entre els sindicats i els responsables del partit governamental, la UMP. Les converses es fan directament amb responsables del partit i no amb el primer ministre,  ja que els sindicats rebutgen parlar-hi arran de la seva fermesa a defensar el contracte. Actualment la llei està promulgada però encara no s'aplica, a l'espera de fer modificacions en els punts més polèmics.

En qualsevol cas, les organitzacions implicades en les protestes han posat de termini el 17 d'abril perquè el govern retiri la polèmica llei.

La popularitat del primer ministre ha caigut en picat des que va llançar la proposta del contracte jove, que facilita l'acomiadament durant els dos primers anys. De fet, Villepin ha perdut pes dins el mateix govern en favor del seu rival, el ministre de l'interior, Nicolas Sarkozy. I és que els sindicats l'han acusat d'intransigent i poc negociador.

En una posició cada cop més afeblida, doncs, el primer ministre Dominique de Villepin ja va insinuar aquest dimecres per primera vegada la possibilitat de dimitir, quan va afirmar que assumiria totes les conseqüències derivades de les negociacions.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut