L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, atén els mitjans de comunicació des dels jutjats aquest divendres al matí. Imatge del 4 de novembre de …
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, atén els mitjans de comunicació des dels jutjats aquest divendres al matí. Imatge del 4 de novembre de 2016 (Horitzontal). Pla curt.

Venturós remarca la responsabilitat d'Interior en la seva detenció per acatar l'ordre judicial

Actualitzat

ACN Barcelona.-L'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, remarca que la cúpula del Departament d'Interior és "responsable" de la seva detenció. En una entrevista a Catalunya Ràdio Venturós ha titllat de "surrealista" que la cúpula del Departament no estigués al cas de l'odre judicial i considera que en casos així el que ha de fer Interior és "no acatar aquestes decisions" en què hi ha implicats càrrecs electes que han practicat la desobediència i que siguin altres cossos policials els que facin aquesta feina. Venturós ha assegurat que la seva detenció ha generat "malestar" i ha demanat "més fermesa i determinació" en el Govern i en les forces independentistes per fer front a la judicialització de la política.

Per la seva part el diputat de la CUP i advocat de Venturós, Benet Salellas, ha demanat al conseller d'Interior i al director general de la Policia que "deixin clar que aquestes ordres no seran executades per la policia catalana", que ho comuniquin així al poder judicial per tal que aquest "habiliti una altra policia" per fer una detenció d'aquesta naturalesa."Algú ahir va fer una patinada grossa i em sembla clar on està la pilota", ha assegurat Salellas en una entrevista a Rac 1, i ha insistit que és "la cúpula de Mossos que dóna instruccions i diu com s'ha d'actuar". El diputat de la CUP ha lamentat que el departament Interior no els hagi donat explicacions sobre la manera en què es va portar a terme la detenció de Venturós.

Anar al contingut