Reus

Una tractorada dels pagesos en protesta pels preus de l'avellana acaba amb incidents

Una tractorada de protesta pel centre de Reus convocada per Unió de Pagesos ha acabat amb càrregues de la policia i enfrontaments, i una vintena de ferits. Els Mossos d'Esquadra hi han intervingut quan els manifestants han envestit contra la porta de la seu del Departament d'Agricultura. Sota el lema "Volem preus justos al camp i a la ciutat, el govern no es mou, la pagesia no s'atura", la protesta dels agricultors volia servir per denunciar els baixos preus imposats als productors agrícoles i ramaders per part dels grans distribuïdors i la indústria agroalimentària, així com criticar la inacció dels governs català i espanyol i la deficient política agrària.

Actualitzat
La manifestació dels pagesos ha transcorregut amb normalitat fins que la protesta ha arribat davant de la seu territorial del Departament d'Agricultura, al passeig Prim, al voltant de les dotze del migdia. En aquest punt, els pagesos han bolcat un tractor carregat de closques d'avellana i en el moment que els Mossos els ho han impedit han començat els enfrontaments.
 
Els pagesos han llançat avellanes contra els agents i aquests han decidit actuar. Enmig d'insults i llançament de productes contra els agents, aquests han carregat amb porres contra els pagesos. Els enfrontaments s'han saldat amb una vintena de ferits, la majoria pagesos. La policia ha informat que un mosso té una fissura a la clavícula, i un altre agent s'ha trencat la falange.

A més, el sindicat de periodistes de Catalunya ha assegurat que un càmera de TV3 que cobria la manifestació ha resultat ferit al coll, després que un agent dels Mossos d'Esquadra l'ha agredit. El sindicat assegura que el periodista anava ben identificat, i que l'agressió és totalment injustificada.

El coordinador general d'Unió de Pagesos al Camp de Tarragona, Josep Maria Coll, ha qualificat el conseller Llena de "titella de Madrid" i ha declarat que els pagesos tenen un conseller que "no se'l mereixen".
Anar al contingut