Madrid

Una testimoni es nega a declarar davant del jutge amb la cara destapada

Una dona citada com a testimoni en el judici contra 9 presumptes terroristes islamistes detinguts a Vilanova i la Geltrú s'ha negat a declarar sense treure's el xador que també li cobria la cara. El president del tribunal li ha explicat que a l'estat espanyol és obligatori dur la cara destapada durant els judicis, però la dona, que està casada amb un espanyol, s'hi ha negat al·legant motius religiosos. El jutge ha continuat el procés amb altres testimonis i, en acabar, s'ha endut la dona al despatx on, juntament amb una fiscal, l'han convençuda perquè declari dilluns amb la cara destapada, sense càmeres de televisió i d'esquena al públic.

Actualitzat
El jutge, Javier Gómez Bermúdez, ha explicat a la testimoni, Fàtima Hssisni, quins són els requisits legals a Espanya i li ha posat com a exemple que una monja de clausura també s'hauria de cenyir a la llei, siguin quines siguin les seves creences.

"Veient-li cara, també puc veure si m'està mentint o no, si la sorprèn alguna pregunta o no", li ha remarcat. El jutge també li ha advertit que, si continua negant-se a declarar, podria acusar-la d'un delicte de desobediència.

La dona, germana d'un presumpte integrant de la cèl·lula que es va immolar a l'Iraq l'any 2005, s'ha posat molt nerviosa, però finalment ha admès la petició del jutge i ha acceptat declarar amb xador, però amb la cara destapada des de les celles fins a la barbeta. El jutge "ha estat molt amable", ha afirmat.

Els fets han passat en el judici del cas conegut com a "operació xacal", en què els nou imputats estan acusats d'integració en dues cèl·lules terroristes que reclutaven persones per enviar-les a cometre atemptats suïcides a l'Iraq.
Anar al contingut