El matrimoni britànic alliberat, rebut pel primer ministre somali, Mohammed Abdullah Mohammed. (Foto: EFE)
El matrimoni britànic alliberat, rebut pel primer ministre somali, Mohammed Abdullah Mohammed. (Foto: EFE)
Somàlia

Una parella britànica és alliberada després de ser més d'un any en mans de pirates somalis

Després de més d'un any de captiveri, un grup de pirates somalis ha alliberat el matrimoni britànic segrestat mentre navegava amb el seu iot privat per aigües africanes. La parella, de 60 i 57 anys, es troba en bon estat de salut. Les fonts de la negociació no han aclarit si s'ha pagat rescat, tot i que els pirates asseguren haver cobrat mig milió de lliures esterlines.

Actualitzat
Una parella de britànics han estat alliberats, després de passar més d'un any segrestats en mans de pirates somalis. El segrest es va produir a l'octubre de l'any passat, quan la parella navegava amb un iot privat des de les illes Seychelles cap a Tanzània. Paul Chandler, de 60 anys, i la seva esposa, Rachel, de 57, han estat posats en llibertat pels pirates en una zona propera a la frontera de Somàlia amb Etiòpia.

Tot i que les fonts oficials de la negociació no han reconegut que se n'hagi pagat cap rescat, els pirates han dit que l'alliberament s'ha fet després del cobrament de mig milió de lliures esterlines. Els pirates han declarat que una part dels diners es va rebre al mes de juny, i els hostatges haurien estat alliberats aleshores si no hi haguessin hagut "endarreriments quan la comunitat somali en el Regne Unit va interferir en el procés". Al llarg del captiveri, els pirates van amenaçar diverses vegades de matar el matrimoni o entregar-lo a Al-Qaeda.

Després d'un primer reconeixement mèdic, els metges han assegurat que Paul Chandler i la seva esposa es troben en bon estat de salut.

Segons l'organització no governamental Ecoterra, dedicada al seguiment de la pesca i la navegació a l'est de l'Àfrica, els pirates somalis mantenen segrestades una trentena d'embarcacions estrangeres amb almenys 150 tripulants a bord.

Anar al contingut