Una jornada reivindica a Manresa la recuperació i posada en valor de lleguminoses que s'han deixat de cultivar

Manresa.- El cigronet de l'Alta Anoia, la mongeta de Castellfollit del Boix o el pèsol negre del Berguedà són tres lleguminoses que, gràcies a l'esforç de productors locals, s'han tornat a posar en valor, cultivar i comercialitzar. Al costat d'aquestes, hi ha altres llegums ancestrals que s'estan perdent, com el pedrerol, el garrofí, el moreu i la guixa. Promoure'n la recuperació i la seva posada en valor és un dels objectius de la jornada tècnica que se celebra aquest divendres a Manresa i que aplega una trentena de persones.
Una jornada reivindica a Manresa la recuperació i posada en valor de lleguminoses que s'han deixat de cultivar

Una jornada reivindica a Manresa la recuperació i posada en valor de lleguminoses que s'han deixat de cultivar

Manresa.- El cigronet de l'Alta Anoia, la mongeta de Castellfollit del Boix o el pèsol negre del Berguedà són tres lleguminoses que, gràcies a l'esforç de productors locals, s'han tornat a posar en valor, cultivar i comercialitzar. Al costat d'aquestes, hi ha altres llegums ancestrals que s'estan perdent, com el pedrerol, el garrofí, el moreu i la guixa. Promoure'n la recuperació i la seva posada en valor és un dels objectius de la jornada tècnica que se celebra aquest divendres a Manresa i que aplega una trentena de persones.