Una fragata espanyola rescata 430 immigrants davant de Líbia

El rescat s'ha fet en el marc de l'"operació Sophia", iniciativa militar europea que té com a objectiu combatre les màfies que trafiquen amb persones al Mediterrani

RedaccióActualitzat

La fragata de l'Armada espanyola "Numancia" ha rescatat aquest dimecres, a alta mar, davant de les costes de Líbia, els 430 ocupants d'una barcassa. Els rescatats, entre els quals hi havia 120 dones i 26 nens, són immigrants que intentaven arribar a Europa de manera il·legal per via marítima.

Ho ha explicat el Ministeri de Defensa espanyol, que ha afegit que aquesta fragata, els últims dies i abans d'aquesta operació, ja havia rescatat gairebé 700 persones més. Dijous passat va recollir més de 100 persones en una altra barcassa neumàtica al nord del port de Sabratah, entre la capital de líbia, Trípoli, i la frontera amb Tunis. Divendres en va rescatar 130 més en una altra embarcació i va col·laborar en el rescat de més de 300 immigrants.

"Operació Sophia" per evitar naufragis al Mediterrani central

L'activitat de la fragata "Numancia" s'emmarca en l'anomenada "EUNAVFOR MED", també coneguda com a "operació Sophia". Aquesta operació militar europea es va posar en marxa després del naufragi de fa més d'un any, en què van morir més de 700 persones.

En l'operació, aprovada fa un any, i que es coordina des de Roma, hi participen les armades dels exèrcits de diferents països europeus, com Espanya, Itàlia, Regne Unit o Alemanya. Espanya actualment hi aporta la "Numancia" i un avió de vigilància marítima D4.

L'objectiu no és només rescatar immigrants, sinó també evitar que es consolidin les rutes marítimes de transport il·legal de persones cap a Europa a través del Mediterrani central. La majoria d'aquestes rutes passen per Líbia, on la situació política inestable facilita que hi proliferin, i per això els mitjans militars d'aquesta operació treballen principalment davant de les seves costes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut