Barcelona

Una de cada vuit dones tindrà càncer de mama al llarg de la seva vida

De cada 100 càncers que es diagnostiquen a Catalunya, 28 són de mama. Aquest 19 d'octubre és, precisament, el Dia Mundial contra el Càncer de Mama. Els últims avenços mèdics, a més de la prevenció i els progressos en el diagnòstic, han fet que actualment les malaltes d'aquest tipus de càncer tinguin una supervivència que a Catalunya supera el 80%.

Actualitzat
Cada any 16.000 dones d'arreu de l'Estat contrauen càncer de mama, 4.000 de les quals no el poden vèncer. Es tracta del 30% de totes les patologies oncològiques femenines. Les xifres també diuen que una de cada vuit dones tindrà càncer de mama al llarg de la seva vida i el nombre de casos augmenta cada any, a causa, probablement de l'envelliment de la població.

Tot i això, la millora en els tractaments farmacològics i el diagnòstic precoç han fet disminuir l'índex de mortalitat, ja que si bé fa 20 anys la supervivència era del 60%, ara l'índex de supervivència ja s'acosta al 80%. De fet, segons ha explicat Isabel Rubio, coordinadora de la Unitat de Cirurgia Mamària de la Vall d'Hebron, des del 2000 "la mortalitat ha disminuït". Això fa que el càncer de mama "s'estigui convertint en una malaltia crònica".

El Centre de Càncer de Mama "Endavant i de cara" de la Vall d'Hebron, és l'únic d'Espanya que tracta de manera integral tot el que es relaciona amb la prevenció i el tractament d'aquesta malaltia. Anualment, al centre es fan més de 400 intervencions de càncer de mama i s'atenen més d'11.000 persones.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut