Estats Units

Un estudi conclou que donar el pit redueix el risc de tenir càncer de mama

Donar el pit als nadons redueix el risc de tenir càncer de mama. Així conclou un estudi nord-americà que avança, en aquest sentit, que les possibilitats de patir la malaltia disminueixen un 60% entre les dones que tenen antecedents familiars. Segons la investigació, aquests resultats són similars als de prendre un medicament antiestrogen durant 5 anys. De tota manera, els investigadors desconeixen les causes exactes que fan que donar de mamar redueixi el risc de càncer. En qualsevol cas, pels científics, els resultats posen de manifest la necessitat de fomentar la lactància materna i de mesures socials que permetin a les dones donar el pit als seus nadons.

Actualitzat
L'estudi de la Universitat de Carolina del Nord "Chapel Hill School of Medicine", publicat aquesta setmana a "Archives of Internal Medicine", conclou que donar el pit als nadons redueix un 59% les possibilitats de tenir un càncer de mama abans de la menopausa per a les dones que tenen antecedents familiars de la malaltia. Segons la investigació, aquests resultats són similars als de prendre un medicament antiestrogen, com el Tamoxifen, durant 5 anys.

Els investigadors desconeixen les causes exactes que fan que donar el pit redueixi el risc de càncer de mama. Tot i això, ha explicat la principal autora de l'estudi, Alison Stuebe, podria estar relacionat amb la inflamació dels pits després del part i els possibles canvis en el teixit mamari entre les dones que no donen el pit. L'estudi no hauria trobat, però, cap diferència en el temps que la dona dóna el pit, ja que la reducció del risc de patir la malaltia és similar en les dones que ho van fer durant tres mesos i les que ho van fer durant tres anys.

Per contra, l'estudi no ha trobat cap diferència en el risc d'incidència de la malaltia entre les dones que no tenen antecedents familiars de la malaltia, tot i que també se'n desconeix el motiu.

Pels científics, els resultats posen de manifest la necessitat de fomentar la lactància materna i de mesures socials que permetin a les dones donar el pit als seus nadons.
Anar al contingut