Nova York

Científics nord-americans identifiquen les causes del càncer inflamatori de mama

Científics nord-americans de la Universitat de Nova York han identificat les causes que provoquen la variant més mortal del càncer de mama. Es tracta d'una variant molt agressiva perquè té molta facilitat per traslladar-se ràpidament a altres òrgans, provocant . El càncer inflamatori de mama representa menys d'un 2% de tots els càncers de pit invasors, però té una taxa de supervivència de només el 40% cinc anys després del diagnòstic. A més, aquest tipus de càncer de mama es pot confondre amb una erupció o una infecció de mama, fet que en dificulta la detecció precoç.

Actualitzat
Ara, científics de la Universitat de Nova York han descobert les molècules que provoquen que les cèl·lules canceroses s'agrupin, en comptes d'enganxar-se als teixits, i puguin entrar al torrent sanguini, provocant la metàstasi de forma molt ràpida.

Els autors de l'estudi creuen que aquest descobriment obre les portes a teràpies per aturar la propagació d'aquest càncer tan agressiu, que es manifesta amb més freqüència entre les dones d'entre 45 i 55 anys.

A diferència d'altres tipus de càncer de mama que es manifesten mitjançant un bony, els símptomes d'aquesta variant són pell vermellosa, inflors, calor al pit o morats, així com la pell amb marques com la pell d'una taronja. Altres manifestacions són cremor, dolor, sensibilitat a la pressió i augment de la mida de la mama i del mugró.



Anar al contingut