Tòquio

Una bomba de la Segona Guerra Mundial sense esclatar obliga a desallotjar 16.000 persones a Tòquio

Fa 63 anys que es va acabar la Segona Guerra Mundial, però encara avui és habitual que a molts dels escenaris del conflicte es trobin restes d'aquell enfrontament. És el cas del Japó, on les autoritats han hagut d'ordenar el desallotjament d'unes 16.000 persones després que s'ha trobat una bomba llançada sobre Tòquio durant la guerra i que mai no va arribar a explotar. L'artefacte, d'una tona de pes, s'ha localitzat a prop d'una línia de ferrocarril. Els artificiers han necessitat dues hores per desactivar-la.

Actualitzat

La perillosa troballa ha fet que les autoritats nipones desallotgessin les persones que resideixen en una àrea de mig quilòmetre al voltant de l'artefacte, inclosos els 150 pacients d'un hospital pròxim. A més, el servei de trens s'ha suspès per precaució.

Es creu que el projectil el va llançar un avió B-29 que es va estavellar a la zona l'any 1945. En qualsevol cas, es tracta d'una de les milers de bombes llançades per avions nord-americans durant la Segona Guerra Mundial sobre territori japonès.

Anar al contingut