Holanda

Un tribunal holandès declara en fallida el banc DSB

Un tribunal holandès declara en fallida el banc DSB. L'entitat estava intervinguda des de feia una setmana pel Banc Central d'Holanda a causa dels seus greus problemes econòmics. Una situació que es va agreujar ara fa dues setmanes, quan una associació de consumidors va aparèixer a la televisió aconsellant que es retiressin els diners d'aquest banc. Això va provocar una fuga de dipòsits dels clients, que en pocs dies van retirar uns 600 milions d'euros. També ha fracassat un intent de pla de rescat per part d'un consorci de cinc grans bancs: ING, SNS Reaal, Rabobank, Fortis i Abn Amro.

Actualitzat
En l'última setmana s'ha intentat que altres entitats es repartissin el banc DSB. Es tractava d'un pla de rescat per part de cinc grans bancs: ING, SNS Reaal, Rabobank, Fortis i Abn Amro. Però finalment cap d'aquestes entitats se n'ha volgut fer càrrec.

El govern holandès atribueix els problemes del DSB a la mala gestió, especialment a la seva política de donar crèdits d'una manera massa laxa. El tribunal ha designat el compte Schimmelpenninck i J. Kuipercho com a fideïcomís de l'entitat.

El DSB és una entitat mitjana a Holanda, amb uns actius de 8.000 milions d'euros i una cartera de 400.000 clients. El banc també opera a Bèlgica, Alemanya i Eslovènia.
Anar al contingut