Línia de muntatge del Seat a la planta de Martorell
Línia de muntatge de Seat a la planta de Martorell
Munic

Un tribunal alemany obliga a tornar els diners d'un Seat Ibiza amb motor trucat

És la primera sentència que obliga un concessionari a acceptar la devolució d'un vehicle amb el motor trucat i a tornar els diners al comprador

RedaccióActualitzat

L'Audiència Provincial de Munic ha condemnat un concessionari del país a acceptar la devolució d'un Seat Ibiza i a reemborsar el preu del vehicle al seu comprador. El cotxe tenia el motor manipulat per ocultar les dades reals de contaminació.

La denúncia la va presentar un matrimoni de Munic en relació amb un Seat Ibiza amb motor dièsel d'1,6 litres del tipus EA189, equipat amb el software il·legal que oculta el nivell real d'emissions contaminants.

Aquesta és la primera vegada que una sentència obliga Volkswagen a acceptar la devolució d'un vehicle des que va esclatar l'escàndol de la manipulació dels motors dels vehicles dièsel. Fins ara, els tribunals alemanys havien determinat que els propietaris dels vehicles afectats havien d'esperar que la companyia fes el canvi del software manipulat.

El tribunal muniquès argumenta en la seva sentència que el concessionari ha tingut més de mig any per corregir els defectes en l'automòbil i que ha deixat passar aquest termini sense actuar, raó per la qual ha de reemborsar al propietari el preu de compra del vehicle.

Volkswagen, matriu de l'espanyola Seat, ha confirmat la sentència dictada dimarts per l'Audiència Provincial de Munic, i ha anunciat que el concessionari recorrerà la decisió del tribunal de comú acord amb el grup automobilístic alemany.

 

 

Anar al contingut