Moscou

Un textxè confessa que va organitzar el crim de Nemtsov perquè defensava "Charlie Hebdo"

Zaur Dadaev reconeix també que els altres quatre detinguts van participar en l'assassinat del líder opositor rus, segons fonts policials de Moscou

RedaccióActualitzat

Un dels cinc detinguts per l'assassinat del líder opositor rus Borís Nemtsov ha confessat el crim, segons la jutge que porta el cas. Es tracta de Zaur Dadaev, un txetxè condecorat que va servir deu anys a les forces especials de la república caucàsica. Dadaev ha declarat que va ser l'autor intel·lectual i l'únic organitzador de l'assassinat. Diu que ho va fer perquè Nemtsov criticava l'Islam i donava suport al setmanari francès "Charlie Hebdo".

Segons fonts policials russes, el detingut txetxè ha explicat que havia organitzat l'assassinat perquè el líder opositor havia criticat els musulmans que viuen a Rússia, el profeta Mahoma i el mateix islam. Les mateixes fonts han afegit que Zaur Dadaev ha donat tots els detalls del crim i ha reconegut la participació en els fets dels altres quatre detinguts.

El govern txetxè 'ha definit Dadaev com un musulmà devot que va quedar impactat per les caricatures de Mahoma publicades al "Charlie Hebdó". Un sisè sospitós es va suïcidar quan la policia intentava detenir-lo. La possible pista islamista oberta amb aquestes detencions no allunya, però, les sospites dels qui hi veuen al darrere la mà del Kremlin.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut