Un magistrat emèrit del Suprem: "Les querelles pel referèndum no s'ajusten a la legalitat"

José Antonio Martín Pallín diu que és irracional "intentar aturar una riuada" amb la llei i les forces de seguretat.

RedaccióActualitzat

José Antonio Martín Pallín, fiscal i magistrat emèrit del Tribunal Suprem, assegura que les querelles presentades per la fiscalia són forçades i no s'ajusten a la legalitat.

En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, Pallín creu que és irracional intentar aturar una riuada, ha dit, amb la llei i les forces de seguretat.

"No és factible i és irracional intentar aturar una riuada amb la llei i les forces de seguretat"

Diu que la Fiscalia està obrint investigacions que "són forçades i no ajustades a la legalitat". En aquest sentit, recorda que el TSJC ja va descartar la malversació en la querella contra els membres de la Mesa. 

El magistrat emèrit assegura que no entén quin és l'objectiu de citar a declarar els més de 700 alcaldes favorables al referèndum.

"Si cedeixen locals, com a molt estarien col·laborant en un delicte de desobediència perquè el de referèndum il·legal no existeix"

A més, considera que perseguir aquells que volen cedir locals per posar urnes "és una situació que no admeten els valors de la Constitució en un país democràtic".

"No té garanties i no serà reconegut"

Pallín es mostra partidari de deixar votar perquè, segons diu, és un referèndum que "no té garanties i no serà reconegut pels organismes internacionals". A partir d'aquí, demana diàleg i que s'obri la porta a reformar la Constitució.

Martín Pallín té una llarga trajectòria jurídica. Ha estat fiscal i magistrat del Tribunal Suprem i, actualment, exerceix d'advocat. 

Les dues visions de la fiscalia

Les associacions de jutges també tenen visions diferenciades de la situació a Catalunya. Ho han escenificat via twitter l'associació Jutges per la Democràcia:



Amb resposta de la sectorial a Catalunya de l'Associació Professional de la Magistratura:


ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut