Siurana

Un llamp fa una esquerda a l'església de Siurana

Una cinquantena d'abonats s'han quedat sense llum durant sis hores

RedaccióActualitzat

La caiguda d'un fort llamp aquest diumenge sobre l'església de Santa Maria de Siurana, al nucli de Siurana, el Priorat, ha deixat tota la població sense servei de llum i telèfon des de les 9 del matí. El servei s'ha restablert a les 15.05 hores de la tarda.

A causa de la potència de l'impacte, han quedat fosos el transformador elèctric i el quadre telefònic, que estan situats als carrers del poble i no a l'església.

 

El llamp també ha causat desperfectes al temple i ha fet una esquerda en un paret.

Les pluges que han descarregat aquest diumenge en alguns punts del territori han deixat una forta tempesta elèctrica en aquest nucli que pertany al municipi de Cornudella de Montsant.

 

Un llamp ha caigut sobre l'església del poble, situada a l'extrem d'un cingle, i n'ha danyat l'interior. A més d'afectar els quadres elèctrics, també ha tirat a terra diversos objectes del mobiliari, ha trencat vidres i ha provocat el despreniment d'un tros de paret.

El fort soroll de l'impacte ha arribat fins a Cornudella de Montsant, a vuit quilòmetres de distància, on han tremolat vidres d'habitatges.

A més de recuperar el subministrament elèctric i el telefònic, caldrà avaluar els danys causats a l'església de Santa Maria de Siurana, que data dels segles XII i XIII i es considera la més destacada d'estil romànic del sud de Catalunya.

Anar al contingut