Nova York

Un informe de l'ONU afirma que el món serà insostenible a partir de l'any 2030

"L'eradicació de la pobresa i millorar l'equitat han de seguir sent prioritàries per a la comunitat mundial", conclou l'ONU en l'informe sobre la sostenibilitat. Es destaca sobretot que en l'actualitat la pobresa ha disminuït, però que ha augmentat de manera molt preocupant la fam.

RedaccióActualitzat
També la desigualtat entre pobres i rics s'ha incrementat de forma alarmant i adverteix que els recursos naturals de la Terra han arribat al límit.

Així mateix, l'estudi diu que la crisi financera la va causar en part unes regles de mercat que fomenten el "curtterminisme" i no recompensen els que fan inversions sostenibles. El model econòmic actual està "portant-nos inexorablement cap als límits dels recursos naturals i dels sistemes de suport de la vida al planeta".

A més, advoca per eliminar gradualment, d'aquí a 2020, els subsidis per als combustibles fòssils

Tot això porta l'ONU a afirmar que el món es converteix en insostenible de cara a l'any 2030, quan la demanda d'aliments creixerà un 50 per cent, la necessitat d'energia un 45 per cent i la d'aigua potable un 30 per cent.

Un conjunt de 22 personalitats, molts excaps d'estat i de govern, han elaborat aquestes conclusions en un moment en què el fantasma de la recessió, l'escalfament global i el creixement de la població haurien d'obligar els governs a emprendre accions immediates.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut